2009-03-16 11:48:41• hírek • Szatmar.ro

Folytatódott a góltalanság

Nem született gól a vasutas derbin, Steaua lett a forduló nyertese.

A román Liga1 20. fordulója egy tekintetben alulmúlta az előző etapot: míg egy héttel korábban tíz, most tizenegy csapat volt gólképtelen. Igaz, a gólok száma kilencről 13-ra emelkedett, ami így is alig több, mint egy gól meccsenként.

Semmivel sem emelkedett ki a forduló átlagából a Kolozsvári CFR és a Rapid közötti rangadó. Bár a találkozó elején mindkét fél aktívan és veszélyesen kezdett (Djalovics és Periera is megdolgoztatta az ellen kapusát), a félidő derekán leült az iram. A folytatásban csak Kone veszélyes, 20 méteres lövése okozott némi izgalmat. A szünetben a havas eső havazásra váltott, a pálya percek alatt fehérré változott, a vonalakat többször is meg kellett tisztítani, az 52. percben pedig megjelent a rózsaszínű labda.

Nem tudni, hogy a labda színe vagy a sok hó volt az oka, de a vendégek egyre inkább átvették a játék irányítását, láthatóan stabilabban állták a havat, mint a csúszkáló hazaiak. Ennek megfelelően közelebb is álltak a gólszerzéshez, ám előbb Grigorie éles szögből nem találta el az üres kaput, majd Pitbull csukafejese után csattant a labda a jobb oldali kapufán. A hosszabbításban aztán Kone fejese kerülte el kevéssel a vendégek kapuját. Összességében gyenge teljesítménnyel rukkolt elő mindkét csapat, talán ezért is fújta le a találkozót, mint később kiderült, csak átmenetileg, Constantin játékvezető a 72. percben.

Hasonlóan alakult a Temesvár és a Medgyes találkozója is, azzal a különbséggel, hogy a kezdő sípszót követően a bánságiak előtt adódott néhány komoly lehetőség. A félidő derekán aztán leült a meccs, egyedül Badoi kapufája okozott némi izgalmat. A második félidő szintén hazai támadásokkal kezdődött, a folytatásba pedig deja-vüje lehetett a szurkolóknak, attól az apróságtól eltekintve, hogy a játékrész helyzetét a vendégek szalasztották el.

Az idén tavasszal még nyeretlen Steaua Stancu révén már a 6. percben megszerezte a vezetést a Iasi ellen, majd igen komoly mezőnyfölényben játszott, ennek ellenére nem sok helyzetet alakított ki. A szünet előtt a legnagyobb lehetőséget Moreno puskázta el, míg a fordulás után Kapetanosz szalasztott el néhány ziccert. A találkozó utolsó negyed órájában aztán Zapata is főszereplővé lépett elő, két védéssel járult hozzá csapata győzelméhez.
A forduló meglepetését a listavezető Dinamo okozta, amely egy borzasztóan gyenge mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott az utolsó előtti Otopeni ellen. Az első félidőben Danciulescu és Moti révén még három helyzetet kialakítottak, a második félidőben viszont már ennyi izgalomban sem volt részük a szurkolóknak.

Kiemelendő esemény még, hogy a Buzau csapata megduplázta pontjainak számát azzal, hogy megszerezte szezonbeli első győzelmét Galati-on. Potom húsz fordulóra volt szüksége...

A tabella élén továbbra is a Dinamo áll 40 ponttal, egy ponttal megelőzve az Urzicenit. A CFR és a Temesvár 36, a Rapid 35 egységgel követi őket, míg a Steaua 33 pontot gyűjtött.

Eredmények:
Kolozsvári CFR-Rapid 0-0

Urziceni-Pandurii 2-0
gólok: Rusescu (61.), Varga (85.)

Galati-Buzau 1-2
gólok: Viglianti (33.), illetve Axente (35.), Mansour (68.)

Beszterce-Vaslui 0-3
gólok: Lopez (48.), Kirovski (86., 89.)

Temesvár-Medgyes 0-0

Steaua-Iasi 1-0
gól: Stancu (6.)

Brassó-Arges 1-0
gól: Ilyés (46.)

Dinamo-Otopeni 0-0

Farul-Craiova 0-3
gólok: Fl. Costea (18., 77.) M.Costea (77.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: